Arhiva vijesti

Na temelju Odluke o javnim priznanjima koju je Općinsko vijeće Općine Voćin, Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja Općine Voćin  20. kolovoza 2015. godine, oglašava

Javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu Javnih priznanja Općine Voćin u 2015. godini.

Na temelju članka 10. Odluke o javnim priznanjima ( Službeni glasnik broj 03 /11 ) Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja Općine Voćin 20. kolovoza 2015. godine oglašava

J A V N I   P O Z I V
za dostavu prijedloga za dodjelu Javnih priznanja
 Općine Voćin u 2015. godini

I

Pozivaju se gra¿'ani i pravne osobe na podnošenje prijedloga za dodjelu Javnih priznanja Općine Voćin u 2014. godini.

II

Inicijativu za dodjelu javnih priznanja Općine Voćin mogu podnijeti:


1. 1/3 članova Općinskog vijeća Općine Voćin,

2. Općinski načelnik,

3. najmanje tri udruge s područja Općine Voćin,

4. najmanje 50 gra¿'ana s područja Općine Voćin.

III

Javna priznanja Općine su:
1. Priznanje počasnog gra¿'anina Općine Voćin

2. Nagrada za životno djelo Općine Voćin,

3. Plaketa Općine Voćin,

4. Zahvala Općine Voćin.

IV

Prijedlog za dodjelu Javnih priznanja Općine Voćin podnosi se u pisanom obliku sa obrazloženjem Povjerenstvu za dodjelu javnih priznanja Općine Voćin.

 Prijedlog za dodjelu nagrada obvezno sadrži:

- ime i prezime odnosno naziv predlagatelja

- prebivalište odnosno sjedište predlagatelja

- ime i prezime odnosno naziv osobe koja se predlaže za nagradu (u daljnjem tekstu: kandidat)

- životopis kandidata

- naziv javnog priznanja i područje za koje se predlaže

- pisano obrazloženje i opis značajnijih postignuća i doprinosa radi kojih se predlaže dodjela javnog     priznanja s odgovarajućom dokumentacijom (popis objavljenih radova, analiza, prikaza, stručnih kritika i ocjena, natjecateljskih rezultata i sl.).

V

Rok za dostavu prijedloga za dodjelu Javnih priznanja podnosi se Povjerenstvu u roku od 5 dana od dana objave javnog poziva na adresu: OPćINA VOćIN, TRG GOSPE VOćINSKE BB,  33 522 VOćIN, u zatvorenoj omotnici s naznakom „ZA NAGRADU OPćINE ¿¿" NE OTVARAJ".

 
Uskršnja čestitka

 

Poštovane građanke i građani naše općine,

U iščekivanju Uskrsa, najvećeg kršćanskog blagdana,

Vama i vašim obiteljima želim sretan Uskrs i Uskrsne

blagdane da ih provedete krugu svojih obitelji

ispunjeni vjerom i obiljem radosti.
Izbori za članove u Europski parlament iz
Republike Hrvatske


Rjesenje_-_biracka_mjesta.pdf
Objava_biracima.pdfOpćina Voćin 28. veljače 2014. godine objavljuje Poziv za dostavu ponuda za izradu  Studije izvedivosti  s uključenom Analizom  troškova i koristi za projekte

U nastavku poziv za dostavu ponuda u word formatu.

POZIV_ZA_DOSTAVU_PONUDE.doc

Obavijest o odabiru najpovoljnije ponude

Odluka_o_odabiru_str._1.pdf
odluka_o_odabiru_str._2.pdfPomoć u kući - projekt koji bi se trebao nastaviti

POMOć U KUćI - Prevencija institucionalizacije osoba s invaliditetom je program što ga provodi UOSI Slatina u razdoblju od početka lipnja 2011. do  kraja svibnja 2014. godine na području Grada Slatine i općina čađavica, Mikleuš, Nova Bukovica, Sopoje i Voćin.Financijsko izvješće i PR-RAS - stanje 31.12.2013.
Nezavisni vijećnik đora đorđević
Nezavisni vijećnik Simon Vicić
Nikola Perić
ČESTITKA OPĆINSKOG NAČELNIKA POVODOM BOŽIĆNIH I NOVOGODIŠNJIH BLAGDANA

Dragi žitelji Općine Voćin,
pred nama je Božić, radosni blagdan rođenja Isusa Krista kada nas Bog preko malog betlehemskog djeteta želi privući k sebi, na spasenje cijeloga svijeta. Neka nam to Božićno Svjetlo prosvijetli srca, podari mir, sreću i blagostanje, te pomogne da našu općinu učinimo još ljepšim i ugodnijim mjestom za život.

U tome uvjerenju, želim svima sretan i blagoslovljen Božić, dobro zdravlje, osobnu sreću, te sretnu i još uspješniju Novu 2014. godinu.

Vaš načelnik

Predrag Filić
Općina Voćin raspisuje natječaj za ustupanje radova za kanalizaciju i pročišćavanje otpadnih voda unaselju Voćin - I Faza"


U nastavku možete preuzeti pitanja i odgovore:

Subject: Sewage and purification of wastewater in settlement of Voćin - I PHASE


 Questions_and_Answers.pdf5. Hodočašće hrvatskih branitelja, vojske i policije Gospi Voćinskoj i 22. obljetnica masakra nad 47-ero civilnih žrtava koje su srbočetnici pobili 13. prosinca 1991. u Voćinu

Zajednica udruga HVIDRA Virovitičko-podravske županije pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja, Virovitičko-podravske županije, Općine Voćin i Svetišta Gospe Voćinske danas je organizirala 5. Hodočašće hrvatskih branitelja, vojske i policije Gospi Voćinskoj. Hodočašće je posvećeno 47-ero civilnih žrtava u Voćinu koje su srbočetnici masakrirali 13. prosinca 1991. godine.

Općina Voćin raspisuje natječaj za ustupanje radova za kanalizaciju i pročišćavanje otpadnih voda unaselju Voćin - I Faza"

Referenca: EuropeAid/134779/M/WKS/HR

Dokumenti:

a5b_corrigcontractnotice_en-No_2.doc

d3_summarycn_en-No2.docŽupan Tomislav Tolušić raspisao natječaj za dodjelu stipendija

Temeljem Odluke župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića raspisan je Javni natječaj za još 20 stipendija u akademskoj 2013./2014. godini. Na službenoj internetskoj stranici Virovitičko-podravske županije na adresi www.vpz.hr u kategoriji Natječaji / Županijski natječaji možete preuzeti Javni natječaj za dodjelu stipendija u akademskoj godini 2013./2014. i Odluku o deficitarnim zanimanjima.

( www.vpz.hr )Popis glasačkih mjesta za referendum 01.12.2013. godine


   
 
     Povjerenstvo za provedbu državnog referenduma Virovitičko-podravske županije donijelo je rješenje o određivanju glasačkih mjesta koji se može preuzeti u nastavku.

VPZ.docOpćina Voćin: Kanalizacija i pročišćavanje otpadnih voda u naselju Voćin – I faza

Općina Voćin je održala sastanak pojašnjenja s potencijalnim ponuditeljima i obilazak gradilišta.

U nastavku je Zapisnik sa sastanka s potencijalnim ponuditeljima i obilazak gradilišta.

Minutes_from_the_site_visit_and_clarification_meeting.PDFOpćina Voćin raspisuje natječaj za ustupanje radova za kanalizaciju i pročišćavanje otpadnih voda unaselju Voćin - I Faza"


Dokumenti:
 
a5b_corrigcontractnotice_en.doc

d3_summarycn_en-.docNatječaj za dodjelu financijske potpore redovitim studentima u akademskoj godini 2013./2014.

Općinski načelnik Općine Voćin sukladno odredbi članka 6. stavka 2. Odluke o financijskoj potpori studentima ( Službeni glasnik broj 1/05. i 6/09. ) 09. listopada 2013. godine objavljuje Natječaj za dodjelu financijske potpore redovitim studentima u akademskoj godini 2013./2014.

Natjecaj_za_dodojelu_financijske_potpore_redovitim_studentima_u_akademskoj_godini_2013-2014..docOpćina Voćin: Kanalizacije i pročišćavanje otpadnih voda u naselju Voćin – I faza

Sukladno Pravilniku o provedbi mjere 301 "Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture" unutar IPARD programa, a za daljnje provođenje postupka javne nabave (Local open procedura) za odabir izvođača radova za ulaganje u izgradnju „Kanalizacije i pročišćavanje otpadnih voda u naselju Voćin – I faza" Općina Voćin je bila obvezna održati sastanak pojašnjenja s potencijalnim ponuditeljima i obilazak gradilišta.
Izvješće o donacijama nezavisnih vijecnika Općinskog vijeća Općine VoćinPlan rada i financijski plan nezavisnih vijećnika Općinskog vijeća Općine Voćin

NEZAVISNI_VIJECNIK_-_SIMON_VICIC.doc

NEZAVISNI_VIJECNIK_-_DJORA_DJORDJEVIC.docOpćina Voćin raspisuje natječaj za ustupanje radova za kanalizaciju i pročišćavanje otpadnih voda u naselju Voćin - I Faza"
 


 
Dokumenti:
Contract notice (Obavijesti o početku radova )
 Summary Contract Notice (Sažetak obavijesti o početku   radova)d2_contractnotice_en.doc

d3_summarycn_en.docLikovna radionica "Da se ne zaboravi"
       
U povodu obilježavanja Dana Državnosti Republike Hrvatske u Voćinu je organizirana 1 likovna radionica „DA SE NE ZABORAVI" Sudjelovali umjetnici koji su hrvatski ratni vojni invalidi dragovoljci Domovinskog rata ali i njihovi prijatelji pod vodstvom Antuna Ferbežar – Tonča i to Darko Domitrović – Miki, Darko Venus – Muppet, Slavica Pantelić, Branko i Slavica Jalovičar, Željka Perković, Ankica Verhas, Marina Pinjuh, Kazimir Buljan, Ankica Fijala i Siniša Tešankić.Konačni rezultati Lokalnih izbora 2013. godine

Općinsko izborno povjerenstvo Općine Voćin objavilo je konačne  rezultate provedenih izbora za članove/članice Općinskog Vijeća te Općinskog načelnika Općine Voćin. Konačne rezultate možete vidjeti u privitku.

Privitak:

Konacni_rezultati_-_nacelnik.pdf

Konacni_rezultati_-_vijece_1.pdf

Konacni_rezultati_-_vijece_2.pdfRezultati održanih Lokalnih izbora 2013. godine

Općinsko izborno povjerenstvo Općine Voćin objavilo je rezultate provedenih izbora za članove/članice Općinskog Vijeća te Općinskog načelnika Općine Voćin. Rezultate možete vidjeti u privitku.


Privitak:

Rezultati_izbora_-_nacelnik.pdf

Rezultati_izbora_-_vijece_1.pdf

Rezultati_izbora_-_vijece_2.pdfPravovaljane kandidacijske liste za izbor članica/članova Općinskog vijeća Općine Voćin i za izbor načelnika Općine Voćin

Općinsko izborno povjerenstvo Općine Voćin: Objava pravovaljanih kandidacijskih lista za izbor članica/članova Općinskog vijeća Općine Voćin i pravovaljanih kandidatura za izbor načelnika Općine Voćin


Pravovaljane_kandidacijske_liste_za_izbor_clanica_i_clanova_Opcinskog_vijeca_Opcine_Vocin.docx

Pravovaljane_kandidacijske_liste_za_izbor_nacelnika_Opcine_Vocin.docxBagatelna nabava - 3

Općina Voćin kao Javni naručitelj, a sukladno članku 18. stavku 3. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine", broj 90/2011.) iskazuje potrebu za nabavom u predmetu nabave ponuda za izgradnju dječjeg igrališta u naselju Bokane.

Tekst upute, obrazac ponudbenog lista i troškovnik u cijelosti preuzmite ovdje:

BAGATELNA_NABAVA_-BOKANE.doc

TROSKOVNIK_Bokane.xlsObavijest o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja - 12.04.2013.

Tekst obavijest o izboru najpovoljnijeg ponuditelja za sanaciju spojne ceste i izgradnja parkirališta uz postojeću cestu u naselju Voćin u cjelosti možete preuzeti ovdje:

OBAVIJEST_o_obadiru_12.04.2013..docObavijest o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja

Tekst obavijest o izboru najpovoljnijeg ponuditelja za uređenje i zacjevljenje otvorenog kanala i izgradnja parkirališta uz postojeću cestu na Trgu Gospe Voćinske u naselju Voćin
u cjelosti možete preuzeti ovdje:

OBAVIJEST_o_obadiru_najpovoljnijeg_ponuditelja.docBagatelna nabava - 2

Općina Voćin kao Javni naručitelj, a sukladno članku 18. stavku 3. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine", broj 90/2011.) iskazuje potrebu za nabavom u predmetu nabave ponuda za sanaciju spojne ceste i izgradnju parkirališta uz postojeću cestu u naselju Voćin.

Tekst upute, obrazac ponudbenog lista i troškovnik u cijelosti preuzmite ovdje:

BAGATELNA_NABAVA_2_-_Upute.doc

Troskovnik.xlsBirački odbori na području Općine Voćin

Na temelju članka 32. i 33. Zakona o izboru članova u Europski parlament iz Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 92/10 i 23/13), ŽUPANIJSKO IZBORNO POVJERENSTVO VIROVITIČKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE, donijelo je Rješenja o imenovanju biračkih odbora na području Općine Voćin.

Rješenja u cijelosti preuzmete ovdje:

Rjesenje_o_imenovanju_birackih_odbora.docBagatelna nabava

Općina Voćin kao Javni naručitelj, a sukladno članku 18. stavku 3. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine", broj 90/2011.) iskazuje potrebu za nabavom u predmetu nabave ponuda za uređenje i zacjevljenje otvorenog kanala i izgradnju parkirališta uz postojeću cestu.

Tekst upute, obrazac ponudbenog lista i troškovnik u cijelosti preuzmite ovdje:

Uputa.doc

TROSKOVNIK.xlsJAVNA RASPRAVA

Na temelju članka 86. Zakona o prostornom uređenju i gradnji ( Narodne novine broj 76/07., NN 38/09., 55/11., 90/11., 50/12. i 55/12. ) i Odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja  poduzetničke zone „ISKRA VOĆIN ( Službeni glasnik Općine Voćin broj 01/12. ),  i  Zaključka Općinskog načelnika Općine Voćin KLASA: 350-02/12- 01/03, URBROJ: 2189/11-02-13-17, Općinski načelnik Općine Voćin objavljuje  

J A V N U  R A S P R A V U

O PRIJEDLOGU URBANISTIČKOG PLANA UREĐENJA PODUZETNIČKE ZONE „ISKRA VOĆIN"

Javna rasprava traje 30 dana, a započet će 03. travnja 2013. godine i završiti će 03. svibnja 2013. godine.

Javni uvid u Prijedlog Urbanističkog plana uređenja Poduzetničke zone „ISKRA VOĆIN" u održat će se u Vijećnici Općine Voćin, Trg Gospe Voćinske b.b., od 03. travnja 2013. godine do 03. svibnja 2013., radnim danom od 8,00 do 14,00 sati. Na javnom uvidu biti će izloženi tekstualni i i grafički dio plana i sažetak za javnost.

 Objavu u cijelosti preuzmite ovdje:

Javna_rasprava_UPU_ISKRA_Vocin.docPrethodna rasprava - UPU

Na temelju članka 83. Zakona o prostornom uređenju i gradnji ( Narodne novine broj 76/07., NN 38/09., 55/11., 90/11., 50/12. i 55/12. ) i Odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja  poduzetničke zone „ISKRA VOĆIN ( Službeni glasnik Općine Voćin broj  01/12. ), Općinski načelnik Općine Voćin objavljuje Prethodnu raspravu o Nacrtu prijedloga izrade Urbanističkog plana uređenja  poduzetničke zone „ISKRA VOĆIN", koja će se održati 05. veljače 2013. godine ( utorak ) u vijećnici Općine Voćin, Voćin, Trg Gospe Voćinske b.b.,  s početkom u 10,00 sati.

 Objavu u cijelosti preuzmite ovdje:


Objava_Prethodne_rasprave_-_UPU.docVoćinska dvorana dobila ime Goran SalaćNačelnik Općine Voćin, Predrag Filić, potpisao je 25 ugovora o dodjeli financijske potpore redovitim studentima

 


Održano 4. Hodočašće hrvatskih branitelja, vojske i policije Gospi Voćinskoj
Karta_dolaska.pdfŽupan Tomislav Tolušić i saborski zastupnik Josip Đakić postavili temeljni kamen za izgradnju nove škole u Ćeralijama


Na prigodnoj svečanosti, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, saborski zastupnik Josip Đakić, načelnik općine Voćin Predrag Filić i ravnatelj Osnovne škole Voćin Vlado Majhen, uz nazočnost mnogobrojnih mještana, zajedno su postavili temeljni kamen za izgradnju nove područne škole u Ćeralijama.

Izaslanstva Općine Voćin i HVIDRA-e VPŽ na obilježavanju obljetnice stradanja Škabrnje

Polaganjem vijenaca na spomen-obilježje masovne grobnice i okupljanjem izaslanstava u Škabrnji je obilježena obljetnica stradanja tog ravnokotarskog mjesta, u kojemu je prvog dana srpske agresije 18. studenoga 1991. godine ubijeno 28 civila i 15 branitelja, a stradanja su se nastavila i sutradan u Nadinu.

Natječaj za dodjelu financijske potpore redovitim studentima u akademskoj godini 2012./2013.

Općinski načelnik Općine Voćin sukladno odredbi članka 6. stavka 2. Odluke o financijskoj potpori studentima ( Službeni glasnik broj 1/05. i 6/09. ) 11. listopada 2012. godine objavljuje Natječaj za dodjelu financijske potpore redovitim studentima u akademskoj godini 2012./2013.
Čestitka u povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske8. listopada slavimo Dan neovisnosti, u znak sjećanja na dan kada je Sabor Republike Hrvatske 1991. godine jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ.
Župan Tomislav Tolušić označio početak radova na izgradnji mosta preko rijeke Voćinke
U Voćinu pušteni u pogon novi vodovod i vodosprema Kestenik – ukupna vrijednost investicija oko 6.000.000,00 kuna

Svečana sjednica Općinskog vijeća Voćina povodom blagdana Male Gospe i Dana općine Voćin

Proslava Dana općine Voćin i blagdana Male Gospe započela je polaganjem vijenaca na Spomen obilježju žrtvama Domovinskog rata, a nastavljena Svetom Misom zahvalnicom u voćinskoj crkvi.

Općina Voćin izdala Javni poziv za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada    Općina Voćin sukladno odredbama Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama (Narodne novine RH, broj 86/12) objavljuje JAVNI POZIV vlasnicima/investitorima nezakonito izgrađenih zgrada na području Općine Voćin na podnošenje zahtjeva za ozakonjenja nezakonito izgrađenih zgrada. 
Javni_poziv_za_legalizaciju.docDodjela javnih priznanja Općine Voćin u 2012. godini


     Općinsko vijeće Općine Voćin dodjeljuje javna priznanja za iznimna dostignuća i doprinos od osobitog značaja za razvitak i ugled Općine Voćin, poglavito za istaknute i naročite uspjehe u unapređivanju gospodarstva, znanosti, kulture, zaštite i unapređivanja čovjekova okoliša, sporta, tehničke kulture, zdravstva i drugih javnih djelatnosti kao i za poticanje aktivnosti koje su k tomu usmjerene.

Prijedlozi za dodjelu priznanja dostavljaju se Povjerenstvu najkasnije do 15. kolovoza 2012. g. na adresu: Općina Voćin, Trg Gospe Voćinske b.b., 33522 Voćin (s naznakom «javna priznanja»).

Ovdje možete preuzeti dokument Oglas word formatOglas_radi_predlaganja_kandidata_za_dodjelu_javnih_priznanja_Općine_Voćin_u_2012._godini.docVoćin - Škabrnja - Dubrovnik

    

        Od stradalničkog Voćina preko Škabrnje do Dubrovnika organizira se vožnja biciklima kao poveznica 20 godina agresije na grad Dubrovnik i kao dio projekta povezivanja svih dijelova naše domovine koji su u ratu pretrpjeli najveće tragedije.

Voćin: Razoren u ratu, obnovljen u miruU posljednjih dvadeset godina otkako je Voćin, pitoreskno naselje podno sjevernih obronaka Papuka i središte istoimene općine, gotovo u cijelosti uništen u srbočetničkoj agresiji potkraj 1991....
      Svim žiteljima općine Voćin i ostalima sretan i blagoslovljen Uskrs žele općinski načelnik Predrag Filić, predsjednik Općinskog vijeća Joza Jaković i djelatnici općinske uprave.
     Referendum o ulasku Hrvatske u EU
   
     
     
        Dragi žitelji Općine Voćin,

Hrvatski sabor je na izvanrednoj sjednici održanoj 23. prosinca 2011. donio Odluku o raspisivanju državnog referenduma o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji. Za dan održavanja državnog referenduma određena je nedjelja 22. siječnja 2012. godine...
                                 Božićna čestitka                                                                                           
      Sretan i blagoslovljen Božić, obilje zdravlja, mira i uspjeha u 2013. godini svim stanovnicima Općine Voćin žele načelnik Predrag Filić i djelatnici općinske uprave.
Uz 1.500 hodočasnika, u Voćinu je komemorativnom sjednicom u sjećanje na nevine hrvatske žrtve jednog od najvećih zločina u Domovinskom ratu, održano 3. hodočašće hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj

   

      
      U organizaciji Zajednice udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, pokroviteljstvo Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije, Općine Voćin i svetišta Gospe Voćinske, u Voćinu je održano III. hodočašće hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije “Gospi Voćinskoj“

     U povodu dvadesete obljetnice razaranja Voćinske crkve, 9. i 10. prosinca će se održat „Međunarodni znanstveni skup o Voćinu, crkvi i svetištu“


      U povodu dvadesete obljetnice razaranja Voćinske crkve i ubojstva nedužnih civila, te završetka i rekonstrukcije crkve u Voćinu, a u organizaciji Požeške biskupije i suradnji s Institutom za povijest umjetnosti Zagreb, 9. i 10. prosinca, u Požegi i Voćinu, održat će se Međunarodni znanstveni skup o Voćinu, crkvi i svetištu.
U Voćinu predstavljena knjiga „Zločin za koji još nitko nije odgovarao – Humljani, Balinci, Četekovac, Čojlug, Krasković, Hum, Voćin“ autora Miroslava Gazde

     

     U organizaciji Zajednice udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije, a uz nazočnost između ostalih, saborskog zastupnika i predsjednika HVIDR-e RH Josipa Đakića, u Hrvatskom domu u Voćinu, održano je predstavljanje knjige „Zločin za koji još nitko nije odgovarao – Humljani, Balinci, Četekovac, Čojlug, Krasković, Hum, Voćin“ autora Miroslava Gazde.

         Načelnik Općine Voćin, Predrag Filić, potpisao je 19 ugovora o dodjeli financijske potpore redovitim studentima s područja Općine Voćin


            
         
Sukladno kriterijima raspisanog natječaja za dodjelu financijske potpore Općine Voćin za akademsku 2011/2012. godinu, načelnik
Općine, Predrag Filić, 03. prosinca 2011. u 12,00 sati u prostorijama Općine potpisao je ugovore o dodjeli financijske potpore redovitim studentima.
        Pravo na financijsku potporu u mjesečnom iznosu od 500,00 kuna ostvarilo je 19 sudenata, i to:
JAVNI POZIV UDRUGAMA ZA SUFINANCIRANJE PROGRAMA IZ PRORAČUNA OPĆINE VOĆIN ZA 2012.GODINUJavni natječaj za dodjelu stipendija Virovitičko-podravske županije u akademskoj godini 2011./2012.


Javna rasprava o prijedlogu izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Voćin

           Na temelju članka 85. i 86. Zakona o prostornom uređenju i gradnji (NN 76/07, 38/09, 55/11 i 90/11), načelnik Općine Voćin objavljuje.....
J A V N I  P O Z I V
za podnošenje zahtjeva za izdavanje rješenja o
izvedenom stanju
nezakonito izgrađene ili rekonstruirane zgradeJavni pozivi poljoprivrednim gospodarstvima s područja županije
U Hrvatskom domu u Voćinu održana sjednica Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije, skupštinari obišli i novoobnovljenu Voćinsku crkvuUz predsjedavanje predsjednika Županijske skupštine Josipa Novogradeca i njegovih zamjenika, nazočnost virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića i njegovih zamjenika, u Hrvatskom domu u Voćinu...
Prethodna rasprava o nacrtu prijedloga izmjena i dopuna PP uređenja Općine Voćin održat će se 28. listopada 2011. godine u vijećnici Općine Voćin, s početkom u 10,00 sati

Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, uz zamjenika župana Zdravka Dijakovića i načelnika Općine Voćin Predraga Filića, posjetio Dječji vrtić JelenkoUoči sjednice Skupštine Virovitičko-podravske županije, virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, uz zamjenika župana Zdravka Dijakovića i načelnika Općine Voćin Predraga Filića...

Održana 3. Voćinska kestenijada         Kulturno umjetnička udruga Voćin u suradnji s Općinom Voćin i ostalim udrugama organizirala je 3. Voćinsku kestenijadu koja se održala 16. listopada 2011. s početkom u 14 h.Natječaj za dodjelu financijske potpore redovitim studentima u akademskoj godini 2011./2012.


Općinski načelnik Općine Voćin, 30. rujna 2011. godine donio je Odluku o raspisivanju javnog natječaja za dodjelu financijske potpore redovitim studentima u akademskoj godini 2011./2012.
       Pravo na sudjelovanje u natječaju imaju studenti koji udovoljavaju slijedećim uvjetima...Donacija Virovitičko-podravske županije i Općine Voćin: Župan Tomislav Tolušić, DVD-u Voćin uručio ključeve navalnog vatrogasnog vozila vrijednog 320.000,00 kuna

U Voćinu otvorena nova šetnica, novoobnovljeni Središnji park, a radovi su započeli na sanaciji vodovodnih priključaka – ukupna vrijednost navedenih investicija veća od milijun kunaNakon što su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Spomen obilježja žrtvama Domovinskog rata u središtu Voćina, načelnik Općine Voćin, Predrag Filić, uz nazočnost saborskog zastupnika Josipa Đakića i virovitičko-podravskog župana otvorio je novouređenu šetnicu s pješačkim stazama čija vrijednost radova je iznosila oko 330.000,00 kuna. Nakon toga, otvoreni su radovi na sanaciji vodovodnih priključaka u Voćinu (vrijednost radova iznosi 300.000,00 kuna) te obnovljenog Središnjeg parka u Voćinu, koji je zasjao u punom sjaju s novim stazama, klupama, potpuno uređen i očišćen i gdje je vrijednost radova iznosial oko 420.000,00 kuna.
Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Voćin na kojoj su uručena javna priznanja zaslužnim pojedincima i kolektiva, Plakete općine Voćin dodijeljene Tomislavu Tolušiću i Josipu Đakiću
 

Povodom Dana općine Voćin i blagdana Male Gospe, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Voćina na kojoj su zaslužnim pojedincima i kolektivima uručena javna priznanja. Tako su Plakete općine Voćin uručene saborskom zastupniku Josipu Đakiću i virovitičko-podravskom županu Tomislavu Tolušiću, dok će se Plaketa općine Voćin biskupu Antunu Škvorčeviću, dodijeliti naknadno, u Požeškoj biskupiji. Svečanoj sjednici, između ostalih, nazočio je i potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks...
JAVNI  POZIV ZA SUFINANCIRANJE PRIJEVOZA UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA

JAVNI  POZIV ZA SUFINANCIRANJE SMJEŠTAJA UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA
Središnje slavlje Godine Gospe Voćinske - 21. kolovoz 2011.

Ovo je dan naše duboke radosti i iskrene zahvalnosti Bogu Trojedinomu i Isusovoj Presvetoj Majci za sretno završeno veliko i važno djelo! Svetište Gospe Voćinske ima ponovo sagrađenu i posvećenu crkvu! Dobro došli na prvo hodočašće našoj Gospi Voćinskoj u njezinom obnovljenom domu – istaknuo je sinoć na početku središnjeg slavlja Godine Gospe Voćinske domaći biskup dr. Antun Škvorčević pred okupljenih tridesetak tisuća hodočasnika iz zapadnog slavonskog i posavskog dijela Požeške biskupije.


Javni poziv

Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja Općine Voćin 19. kolovoza 2011. godine oglašava Javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu Javnih priznanja Općine Voćin u 2011. godini.

Posveta Župne crkve i svetišta u Voćinu 14., a središnje slavlje Godine Gospe Voćinske održati će se u novoobnovljenoj Crkvi 21. kolovozaU nedjelju 14. kolovoza 2011. godine u 10,00 sati održati će se posveta ponovno izgrađene voćinske crkve i uspostava Svetišta Majke Božje, gotovo dvadeset godina nakon što su je do temelja srušili srbočetnici u Domovinskom ratu...
Čestitka u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja


         Općinski načelnik Predrag Filić i predsjednik Općinskog vijeća Joza Jaković uputili su u povodu 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, čestitku svim stanovnicima Općine Voćin, kao i svim hrvatskim braniteljima...Rezultati glasovanja za izbor članova Vijeća mjesnih odbora na području Općine Voćin

REPUBLIKA HRVATSKA
VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA
OPĆINA VOĆIN
POVJERENSTVO ZA IZBOR ČLANOVA
VIJEĆA MJESNIH ODBORA

KLASA: 013-03/11-01/14
UR. BROJ: 2189/11-07-11-2

Voćin, 12. srpanj 2011.

Na temelju članka 23. točke 9. o izboru članova Vijeća mjesnih odbora na području Općine Voćin (Službeni glasnik Općine Voćin broj 5/06. i 2/11), Povjerenstvo za izbor članova Vijeća, mjesnih odbora na području Općine Voćin, objavljuje:


KONAČNE SLUŽBENE REZULTATE GLASOVANJA ZA IZBOR ČLANOVA VIJEĆA MJESNIH ODBORA NA PODRUČJU OPĆINE VOĆIN....

Rezultati glasovanja i rezultati izbora za članove Vijeća srpske nacionalne manjine Općine Voćin 

REPUBLIKA HRVATSKA
VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA
OPĆINA VOĆIN                                                               
Općinsko izborno povjerenstvo                                                 
KLASA:013-01/11-01/18                                                                             
URBROJ:2189/11-06-11-1                                                                             
Voćin, 11. srpanj 2011. 

Na temelju članka 50., 52., 53., 63. stavak 3. i 65. Zakona o izboru predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave (NN broj 44/05, 44/06 i 109/07), Općinsko izborno povjerenstvo Općine Voćin donosi                                              RJEŠENJE                                                                                                              o utvrđivanju rezultata glasovanja i rezultata izbora za članove Vijeća srpske nacionalne manjine Općine Voćin na izborima održanim 10. srpnja 2011. godine...
Dan državnosti Republike HrvatskeSvim stanovnicima Općine Voćin načelnik Predrag Filić sa suradnicima i Općinsko vijeće Općine Voćin čestitaju 25. lipanj Dan državnosti Republike Hrvatske.

Dan državnosti, 25. lipnja, u Republici Hrvatskoj državni je blagdan kojim se obilježava povijesna odluka Sabora donesena istoga datuma 1991. godine


Zbirna lista za izbor članova vijeća mjesnih odbora na području Općine Voćin


Na temelju članka 14. i članka 23. stavka 1. točke 6. Odluke o izboru članova vijeća mjesnih odbora na području Općine Voćin (Službeni glasnik broj 5/06. i 2/11. ), Povjerenstvo za izbor članova vijeća mjesnih odbora na području Općine Voćin, utvrđuje i objavljuje:
  1. Lista kandidata i zbirna lista
  2. Zbirna lista Voćin
  3. Zbirna lista Ćeralije
  4. Zbirna lista Mačkovac
  5. Rješenje o određivanju biračkih mjestaRaspisani izbori za članove Vijeća mjesnih odbora na području Općine Voćin.

Na temelju članka 61. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN br. 33/01., 60/01.-vjerodostojno tumačenje, 129/05, 109/07., 125/08 i 36/09 ), članka 28. i 70. Statuta Općine Voćin (  Službeni glasnik br. 8/05, 1/06, 4/07, 2/08, 5/09 i 5/10 ) i članka 4. stavak 1. Odluke o izboru članova Vijeća mjesnih odbora na području Općine Voćin  ( Službeni glasnik broj 5/06 i 2/11 ), Općinski načelnik Općine Voćin, 08. lipnja 2011. godine donio je Odluku o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnih odbora na području Općine Voćin.

Izbori će se održati 10. srpnja 2011. godine.Izborna lista za izbor članova Vijeća srpske nacionalne manjine Općine Voćin

Na temelju članka 20., članka 33. alineja 6. i članka 63. stavak 2. Zakona o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave («Narodne novine» broj 44/05, - pročćeni tekst i 109/07), Općinsko izborno povjerenstvo Općine Voćin sastavlja i objavljuje  izbornu listu za izbor članova Vijeća srpske nacionalne manjine Općine Voćin...
“Zbogom školo do jeseni 2011. uz koncert, Kim Verson, Bojana Jambrošića i Zorana Mišića“Zbogom školo do jeseni 2011, tradicionalna manifestacija u organizaciji Virovitičko-podravske županije (Upravni odjel za društvene djelatnosti) održati će danas 3. lipnja 2011. godine...Osnovan LAG pod nazivom MarinianisPod nazivom „Marinianis“, u Hrvatskom domu u Slatini osnovan je LAG, Lokalna akcijska grupe Grada Slatine, općine Sopje, Čađavica, Nova Bukovica, Mikleuš i Voćin.

LAG (Lokalna Akcijska Grupa) je nevladina udruga koju čine predstavnici javnog i civilnog sektora, a koja će obavljati funkciju male lokalne razvojne agencije...Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja donijelo je odluku o produženju roka zahtjeva za potporom u poljoprivredi do 15. lipnja 2011. godine

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja donijelo je odluku o produženju roka zahtjeva za potporom u poljoprivredi do 15. lipnja 2011. godine, kako je definirano u Pravilniku o izmjenama i dopunama Pravilnika o izravnim plaćanjima  u poljoprivredi, potporama za očuvanje izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja, potporama za ekološku i integriranu poljoprivrednu proizvodnju i potporama za područja s težim uvjetima gospodarenja u poljoprivredi.

U Narodnim novinama objavljen Pravilnik o
kapitalnim ulaganjima u poljoprivredi

   


Obavještavamo poljoprivrednike da je na službenoj Internet stranici Narodnih novina (www.nn.hr) objavljen Pravilnik o potpori za kapitalna ulaganja u poljoprivredi. Ovim se Pravilnikom ...
Uskrsna čestitka načelnika            

 
Povodom nadolazećih Uskrsnih blagdana svim stanovnicima općine Voćin i svim ljudima dobre volje, općinski načelnik Općine Voćin u svoje ime, u ime Općinskog vijeća Općine i djelatnika općinske uprave upućuje najiskrenije čestitke.

             
„Najveći kršćanski blagdan - Uskrs uz Isusovo uskrsnuće neka u svakom od nas probudi  ljubav jednih prema drugima, te donese radost življenja uz mir, zdravlje i sreću.“               

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Za projekte na području Virovitičko-podravske županije - 10 milijuna kuna sredstava FZOEU-a


             Na službenoj stranici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (www.fzoeu.hr), objavljena je Odluka o odabiru korisnika sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, radi financiranja programa i projekata u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.Pregled sklopljenih ugovora o javnoj nabavi i njihovog izvršenja


Na temelju Zaključka Vlade Republike Hrvatske (NN 32/11), a u skladu s čl. 20. st.1 točka 4. Zakona o pravu na pristup informacijama, Općina Voćin objavljuje pregled i izvršenje ugovora javne nabave za 2010. g.Virovitičko-podravska županija poljoprivrednicima osigurala
najpovoljnije kreditne linije u RH


Otvorena tri natječaja u okviru programa EU za zapošljavanje i socijalnu solidarnost – PROGRESS


Na službenoj Internet stranici Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva (www.mingorp.hr) u rubrici „Natječaji“, mogu se pronaći tri nova natječaja u okviru programa...Sastanak hrvatskih i mađarskih predstavnika u vezi izrade zajedničkog plana razvoja LEADER programa

U prostorima Gradske vijećnice Slatina, sastali su se predstavnici Grada Slatine, VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, te predstavnici dvaju udruga iz Republike Mađarske, Zelene akcije iz Szigetvara i Synergije iz Szentlorinca.

Održana radionica Kulturne i zelene zone uz predstavnike iz Szigetvára, Slatine i VIDRA-e

U organizaciji grada Slatine, održana je radionica vezana uz program prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska. Cilj radionice je bilo upoznavanje mađarskih partnera sa stanjem na području grada Slatine
 te izrada zajedničke strategije razvoja za šire područje Grada Slatine.

Objavljen Javni poziv za sudjelovanje u popisu stanovništva 2011. godine
Objavljen je novi pravilnik o provedbi potpora u 2011. godini
Natječaj MVPEI za projekte udruga koje informiraju o EU

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija raspisalo je javni natječaj za dodjelu financijske potpore projektima udruga iz područja informiranja hrvatske javnosti o procesu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, iz sredstava Državnog proračuna za 2011. godinu. Obavijest o raspisivanju natječaja objavljena je 4. veljače 2011. godine. Ovogodišnji  je natječaj usmjeren na poticanje i širenje javne rasprave putem organizacije okruglih stolova, javnih debata, javnih predavanja, tribina, debatnih klubova....Na prigodnoj svečanosti otvorena nova Sportska dvorana Osnovne škole u Voćinu

           Košarkaškim podbacivanje, uz asistenciju saborskog zastupnika Josipa Đakića, virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića i načelnika Općine Voćin Predraga Filića.....
Božićno-novogodišnja čestitka načelnika Općine Voćin Predraga Filić     
       Svim stanovnicima Općine Voćin i njezinim posjetiteljima sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu 2011. godinu žele načelnik Predrag Filić i djelatnici općinske uprave.


Požeški biskup blagoslovio memorijal - U Marijinu naručju, u spomen na voćinske žrtve

Položeni vijenci za 47 nevinih stanovnika Voćina stradalih u stravičnom masakru prije 19 godina


Uz nazočnost saborskog zastupnika i predsjednika HVIDR-e Republike Hrvatske Josipa Đakića, državnog tajnika u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Zorana Komara, župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića, župana Požeško-slavonske županije Marijana Aladrovića, saborskog zastupnika Davora Huške, načelnika Općine Voćin Predraga Filića...
U Voćinu održana komemorativna sjednica u sjećanje na jedan od najvećih zločina u Domovinskom ratuPrije devetnaest godina, u Voćinu, tog kobnog 13. prosinca, dogodio se jedan od najvećih zločina u Domovinskom ratu. Četnici su 47 mještana ubili u svojim kućama, selo je srušeno i spaljeno, a do temelja je uništeno i svetište Pohođenja Blažene Djevice Marije…Objavljen javni natječaj za podnošenje prijava za dodjelu IPARD sredstva za Mjeru 301 i Mjeru 302

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavili su prvi natječaj za Mjeru 301 – „Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture“ unutar IPARD programa....
"KOLAČIĆ DOBROTE"

              
Članovi udruge Prijatelji malog Isusa iz Voćina...
Načelnik obišao radove na izgradnji sportske dvorane
Načelnik Općine Voćin Predrag Filić s predstavnicima Hrvatske televizije obišao je radove na izgradnji sportske dvorane u Voćinu. Sportska dvorana je pod krovom, postavljena je fasada, uređuje se unutrašnjost gdje se postavljaju keramičke pločice i dvorana će, kako je i najavljeno biti gotova u prosincu ove godine, riječi su načelnika...
Početak radova na sanaciji vodovoda u Voćinu
Uz nazočnost virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića, njegovog zamjenika Zdravka Dijakovića i načelnika Općine Voćin Predraga Filić, na prigodnoj svečanosti,  28. listopada 2010. godine s početkom...

Voćinske žrtve 13. prosinca napokon dobile dostojno obilježje
U dvorištu crkve PBD Marije u Voćinu žrtve 13. prosinca napokon dobile dostojno obilježje...Načelnik Općine Voćin, Predrag Filić, potpisao ugovore o dodjeli financijske potpore redovitim studentima s područja Općine Voćin.
Ugovore o dodjeli financijske potpore redovitim studentima s područja Općine Voćin, Predrag Filić potpisao je s dvadesetero studenata.... 


Uskrs 18. 04. 2014

Natjecaj 10. 04. 2014
Produžetak 25. 10. 2013


Bagatelna nabava 3 22. 04. 2013

Obavijest 15. 04. 2013

Obavijest 11. 04. 2013

Bagatelna nabava 09. 04. 2013


Bagatelna nabava 03. 04. 2013

Hočašće 2012. 27. 11. 2012

Most 10. 09. 2012

Vodovod 10. 09. 2012


Javni poziv 10. 09. 2012

Oglas 27. 07. 2012USKRSNA ČESTITKA 08. 04. 2012

Pozivnica 08. 12. 2011Javni poziv 05. 09. 2011


Javna priznanja 23. 08. 2011

Dan državnosti 24. 06. 2011Popis stanovništva 15. 02. 2011
Čestitka 25. 12. 2010

KOLAČIĆ DOBROTE 26. 11. 2010

Hodočašće 26. 11. 2010
Gaudeamus igitur 23. 11. 2010