Arhiva vijesti

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Voćin na kojoj su uručena javna priznanja zaslužnim pojedincima i kolektiva, Plakete općine Voćin dodijeljene Tomislavu Tolušiću i Josipu ĐakićuPovodom Dana općine Voćin i blagdana Male Gospe, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Voćina na kojoj su zaslužnim pojedincima i kolektivima uručena javna priznanja. Tako su Plakete općine Voćin uručene saborskom zastupniku Josipu Đakiću i virovitičko-podravskom županu Tomislavu Tolušiću, dok će se Plaketa općine Voćin biskupu Antunu Škvorčeviću, dodijeliti naknadno, u Požeškoj biskupiji. Svečanoj sjednici, između ostalih, nazočio je i potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, koji je dobio priznanje Požeške biskupije kao zahvalu pri izgradnji nove crkve u Voćinu. Uz potpredsjednika Hrvatskog sabora, priznanja su još dobili: Virovitičko-podravska županija, gradovi Virovitica, Slatina i Orahovica, te općina Voćin. Sjednici su između ostalih nazočili i: Damir Trut ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Zdravko Dijaković, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije, gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, gradonačelnik Slatina Ivan Roštaš,…

Istodobno su dodijeljene i Zahvalnice općine Voćin koje su uručene: Nenadu Križiću, Dragici Šuvak, Josipu Devčiću, Mladenu Štivinu, Danici Bilić, Zdravku Ojkiću, Kulturno umjetničkoj udruzi Voćin, Zdravku Dijakoviću, Udruzi „Pro Vita 4+“, Tvrtku Kovačeviću, Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Viktoru Andrejeviću, Zorici Runje, tvrtki DIVAS d.o.o., Mili Horvatu, Miji Stipiću.Na svečanoj sjednici nazočnima se obratio i načelnik Općine Voćin Predrag Filić koji je govorio o mnogobrojnim projektima koji su odrađeni na području cjelokupne Općine Voćin, od izgradnji cesta, sustava odvodnje, novih kilometara vodovodne mreže, dječjih igrališta, uređenju središta Voćina, gradnji nove crkve u Voćinu, ali govorio je i tome kako se sjedište Parka prirode Papuk mora vratiti u Voćin. U svom govoru naglasio je i kako je općina Voćin jedna od najmlađih općina u Hrvatskoj u kojoj općina sufinancira mlade i njihov razvoj, apostrofiravši da vrtić u Voćinu za roditelje djece koja ga pohađaju iznosi samo 200,00 kuna po djetetu, po čemu je Dječji vrtić u Voćinu najpovoljniji u Hrvatskoj. Na kraju obraćanja zahvalio se je Vladi RH, premijerki Jadranki Kosor, Hrvatskom saboru i potpredsjedniku Vladimiru Šeksu i saborskom zastupniku Josipu Đakiću, Ivanu Devčiću te Virovitičko-podravskoj županiji i županu Tomislavu Tolušiću na velikoj pomoći u stvaranju pozitivne perspektive za bolju i ljepšu budućnost općine Voćin.

Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, naglasio je kako Voćin zaslužuje sav respekt kako zbog stradanja u Domovinskom ratu, tako i zbog brojne djece i mladih koji se ovdje nalaze, ali i zbog radišnog načelnika koji iznad svega poštuje rad i red te da je napredak na području općine Voćin, posebno vidljiv u posljednje dvije godine.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks u emotivnom je govoru govorio o općini Voćin koja je kroz povijest često bila natopljena krvlju kako u II. svjetskom ratu i po njegovu završetku, tako i u Domovinskom ratu i to uvijek od iste ruke, od pripadnika komunističkog režima. Podcrtao je kako više nema mogućnosti da se dogodi agresija na Hrvatsku kao 1991. godine, jer je hrvatski narod pobijedio u pravednom Domovinskom ratu u kojem Hrvatska nije tražila tuđe teritorije, u kojem je Hrvatska pobijedila one koji su stoljećima nastojali ugušiti hrvatski narod. Naglasio je kako danas Hrvatska, kao članica NATO saveza uživa zaštitu od svih vojnih ugroza. Istaknuo je kako je Hrvatska u posljednjih dvadeset godina ostvarila sve svoje strateške ciljeve, od stvaranja samostalne Hrvatske, ulaska u NATO savez, do skorašnjeg ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks čestitao je načelniku Predragu Filiću na uspjesima u radu uz naglasak kako je pokazao da se i s malo sredstava mogu učiniti velike stvari. Zahvalio se i Vladi RH, premijerki Jadranki Kosor, nadležnim ministarstvima, koji su uvijek do sada davali podršku Općini Voćin.

I Josip Devčić, predsjednik Odbora za izgradnju Crkve u Voćinu, koji se obratio u ime Požeške biskupije i biskupa Antuna Škvorčevića, zahvalio se na potpori Vladi RH, nadležnim ministarstvima, bez čije pomoći ne bi bilo moguće ponovno izgraditi do temelja srušenu crkvu u Voćinu.

Zahvaljujući se u ime dobitnika javnih priznanja, saborski zastupnik Josip Đakić, podcrtao je kako Plaketa općine Voćin obvezuje i u budućnosti na nesebičan i potpun angažman u davanju podrške kako općini Voćin, tako i svim dijelovima Virovitičko-podravske županije kako bi se povećao broj zaposlenih i otvorila nova radna mjesta. Naglasio je kako su svi projekti koji su bili obećani i isplanirani, provedeni i realizirani. Istaknuo je kako su radom i zalaganjem, ostvareni mnogobrojni projekti za boljitak cijele Virovitičko-podravske županije, te da će tako biti i ubuduće. ( www.vpz.hr ).


 


Uskrs 18. 04. 2014

Natjecaj 10. 04. 2014
Produžetak 25. 10. 2013


Bagatelna nabava 3 22. 04. 2013

Obavijest 15. 04. 2013

Obavijest 11. 04. 2013

Bagatelna nabava 09. 04. 2013


Bagatelna nabava 03. 04. 2013

Hočašće 2012. 27. 11. 2012

Most 10. 09. 2012

Vodovod 10. 09. 2012


Javni poziv 10. 09. 2012

Oglas 27. 07. 2012USKRSNA ČESTITKA 08. 04. 2012

Pozivnica 08. 12. 2011Javni poziv 05. 09. 2011


Javna priznanja 23. 08. 2011

Dan državnosti 24. 06. 2011Popis stanovništva 15. 02. 2011
Čestitka 25. 12. 2010

KOLAČIĆ DOBROTE 26. 11. 2010

Hodočašće 26. 11. 2010
Gaudeamus igitur 23. 11. 2010